• Nový produkt
Bazalka pravá - Red Rubin 1g  - 1
search
  • Bazalka pravá - Red Rubin 1g  - 1
  • Bazalka pravá - Red Rubin 1g  - 2

Bazalka pravá - Red Rubin 1g

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L. Popis:Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Semena vyséváme v březnu až dubnu na povrch substrátu a lehce přihrneme. Bazalka má ráda živnou, humózní zeminu namíchanou s rozloženým hnojem. Pozor – mladé rostlinky v příliš hustých výsevech zahnívají. Vysazujeme v květnu na chráněné místo s plným sluncem. Pravidelněpřihnojujeme a denně zaléváme. Pro vytvoření kompaktní, bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35°C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích. V 1 g: 900 semenVýsev: květenSklizeň: červen - září Odrůda:RED RUBIN - červenolistá – pevné purpurové listy ve většině případů bez zeleného zbarvení. Příjemná tradiční vůně a aroma s krásnými květy podobnými levanduli. Pravidelným zaštipováním květů lze docílit bohatého větvení a rovněž bazalka si déle uchová svoje aroma.
 

Zásady zabezpečení

 

Zásady doručení

 

Zásady vrácení

Bazalka pravá / Ocimum basilicum L. Popis:Keříčkovitě rostoucí letnička s výrazně aromatickou natí. Odedávna se pěstuje jako kořeninová, léčivá i medonosná rostlina. Semena vyséváme v březnu až dubnu na povrch substrátu a lehce přihrneme. Bazalka má ráda živnou, humózní zeminu namíchanou s rozloženým hnojem. Pozor – mladé rostlinky v příliš hustých výsevech zahnívají. Vysazujeme v květnu na chráněné místo s plným sluncem. Pravidelněpřihnojujeme a denně zaléváme. Pro vytvoření kompaktní, bohatě olistěné a rozvětvené rostliny je vhodné zaštipovat kvetoucí výhony. Čerstvou nať můžeme sklízet po celou vegetační dobu, pro sušení sklízíme nať na počátku kvetení a sušíme při teplotě do 35°C, pro zachování typické vůně i chuti však doporučujeme čerstvé, jemně nasekané listy bazalky naložit do olivového oleje. V kuchyni se používá do salátů, mletých mas a rybích pokrmů, do aromatických octů. Čaj povzbuzuje trávení a pomáhá u zánětů horních cest dýchacích. V 1 g: 900 semenVýsev: květenSklizeň: červen - září Odrůda:RED RUBIN - červenolistá – pevné purpurové listy ve většině případů bez zeleného zbarvení. Příjemná tradiční vůně a aroma s krásnými květy podobnými levanduli. Pravidelným zaštipováním květů lze docílit bohatého větvení a rovněž bazalka si déle uchová svoje aroma.
3528
chat Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.